Събитието Future Makers ще помогне на младите хора в България да направят следващата крачка в своето кариерно развитие

 Събитието Future Makers ще помогне на младите хора в България да направят следващата крачка в своето кариерно развитие

Участниците ще могат да се включат в четири уъркшопа, по време на които ще получат насоки за своята успешна професионална реализация

На 21 ноември конференцията Future Makers 2020 ще бъде домакин на четири уъркшопа с участието на експерти от България и света, специализирани в сферите кариерно ориентиране, работа на свободна практика, ефективно целеполагане и изграждане на личен бранд. Работилниците ще се проведат в допълнение към основната програма на събитието, което ще представи историите на 11 млади българи, поставили началото на своя успешен професионален път.

 

Стилиян Запорожанов, съосновател на програмата по дигитален маркетинг DigitalPro, ще даде на младежите „3 съвета за изграждане на личен бранд, докато си още студент“. Уъркшопът ще изведе  на преден план основни качества и умения, нужни за създаването и поддържането на успешен личен бранд, приложими в почти всяка сфера на развитие. Акцент в презентацията ще бъдат социалните мрежи и възможностите, които те дават при разработването на широка мрежа от последователи, съмишленици и партньори.  

 

Иванка Могилска, копирайтър на свободна практика и автор на блога Svobodnapraktika.com, ще говори на тема „Какво е да си фрийлансър, подходящо ли е за теб и как да успееш?“. Участниците в нейния уъркшоп ще разберат какви възможности и предизвикателства поставя работата на свободна практика и какво е добре да имат предвид, преди да изберат тази посока за кариерната си реализация.  Също така – как да намерят интересни проекти, с които да се ангажират, как да управляват ефективно времето си и, не на последно място, да печелят достатъчно.

 

Мартина Тонева и Мартина Банкова, част от екипа на платформата NEXTSTEP.bg, ще отговорят на въпроса „Как да изградиш успешна кариера, съобразена с твоята личност“. Тяхната презентация ще бъде фокусирана върху различни аспекти на личността, които младежите е добре да имат предвид, когато избират в каква сфера искат да се развиват. В това число влизат ценностите, интересите, уменията за учене, силните страни и много други фактори, които често остават на заден план при определянето на подходяща професия.  

 

Джоана Мао и Ивелина Гаджева ще представят иновативната концепция Clearing Purpose Framework. Авторският проект на 33-годишната бразилка Джоана Мао има за цел да помогне на младежи без опит и квалифицирани специалисти от цял свят да визуализират промяната, която искат да постигнат, независимо в каква сфера е тя. С помощта на концепцията те имат възможност да създадат мисловна карта, която онагледява начина, по който могат да  реализират идеите си и да допринесат за положителната промяна на обществото и света.

 

Участието в уъркшопите е част от разширения VIP пакет, който дава възможност за място на първите редове в основната зала и включва подаръци от организаторите NEXTSTEP.bgкакто и от партньорите на събитието.

 

Програмата включва и презентации от успешни младежи, както и изложбена част с организации и компании, работещи с млади хора

Лекторите в основната за на Future Makers 2020 са 11 момичета и момчета, направили първите крачки по пътя на своята успешна реализация. Те са открили призванието си в различни сфери, в т.ч. предприемачество, екология, спорт, изкуство, наука, образование, журналистика, технологии, доброволчество и социални дейности. Темите им „надничат“ отвъд стандартните опции за кариерен избор и ще дадат по-широк поглед към възможностите за кариерно ориентиране на младите хора

 

Всички гости на Future Makers ще получат  достъп до изложбената част на събитието в София Тех Парк. Там те ще могат да се запознаят с организации, предлагащи възможности за личностно и професионално развитие на млади хора, включително стажове и работа, кариерни тестове, образование в чужбина, лидерски и менторски програми, международни обмени и неформално образованиеСред участниците в изложбената част са УНИЦЕФМеждународната награда на херцога на ЕдинбургЗаедно в часAIESECNEXTSTEP.bgStudy BuddyJamba, DigitalPRO, ЮЗУ.

 

 

За NEXTSTEP.bg

Нашата мисия е да помогнем на децата и младежите в България да открият и развият талантите и потенциала си и да се превърнат в успешни професионалисти и щастливи хора. Изпълняваме ангажимента си, като им предоставяме професионално консултиране и достъп до валидирани инструменти за образователно и кариерно ориентиране. Същевременно работим с бизнеса, неправителствения сектор и образователните институции, за да създадем повече и по-добри възможности за развитието на младите хора

 

ПОБЪРЗАЙ! Запази своето място за Future Makers 2020