С кои организации ще можеш да се срещнеш по време на Future Makers 2020?

 С кои организации ще можеш да се срещнеш по време на Future Makers 2020?

Future Makers 2020 е приключение, което ще те запознае с мечтите и идеите на 10 момичета и момчета, „забъркали“ своя собствена рецепта на успеха. Техните истории са извор на вдъхновение и мотивация, която ще ти даде смелост да направиш следващата крачка от кариерното си развитие. Знаем колко трудна може да бъде тази крачка, затова в деня на събитието, 21 ноември, ще те срещнем с хора и организации, които могат да ти помогнат с ценни съвети и конкретни възможности, от които можеш да се възползваш.

Независимо дали търсиш стажантска или менторска програма, възможност да започнеш работа или съвет от кариерен консултант – виртуалната зала за срещи на Future Makers те очаква. Там на твое разположение ще бъдат специалисти, ангажирани с мисията да помогнат на младите хора в България да открият своето призвание и да се реализират успешно. Добре дошъл си да научиш повече за възможностите, които те предлагат, да им зададеш своите въпроси или просто да се запознаете в рамките на неформален разговор, от който можеш да почерпиш информация „от извора“.

Очакваме те на 21 ноември, между 14 и 16 часа в Zoom. Регистрирай се безплатно ето тук, за да получиш линк за достъп.

Ето и кои са организациите, с които можеш да се срещнеш в рамките на Future Makers 2020. Всяка от тях ще разполага със собствена виртуална стая, в която може да си говорите „на живо“ – в полето за чат или с микрофон, както предпочиташ.

Банка ДСК

Досега не си работил в банка, но искаш да опиташ нещо различно, развиващо и динамично? Банка ДСК има предложение за теб – специализирана програма за въвеждане във финансовата сфера „ДСК Ново начало“. Тя ще ти помогне да придобиеш основни знания в банковата сфера и ще ти даде възможност да се включиш в обучения и семинари за усъвършенстване на уменията в сферата на продажбите, оценка на риск и кредитния анализ, подобряване на техники  за ефективна комуникация и презентиране пред публика.

В случай че търсиш възможности за стаж, от Банка ДСК ще ти разкажат повече за стажантската им програма „ДСК Старт в кариерата“, отворена за нови кадри в различни области, в това число IT, право, маркетинг, комуникации, човешки ресурси и други.

Заедно в час

Търсиш работа с кауза, която ще ти позволи да допринесеш за положителната промяна в обществото? Добре дошъл в стаята на „Заедно в час“. Тук ще можеш да се запознаеш с тяхната двугодишна програма за професионално и лидерско развитие – “Нов път в преподаването”. В нея участниците преминават през множество обучения, които надграждат тяхното разбиране за преподаването, получават менторска подкрепа, придобиват учителска правоспособност и работят на пълен работен ден като учители в училища с резултати под средните за страната.

Международната награда на херцога на Единбург

Ако си на възраст между 14 и 24 години, ела на щанда на Международна награда на херцога на Единбург, за да разбереш повече за тяхната програма за неформално образование. Тя ще ти помогне да изградиш ключови умения като целеустременост, постоянство, работа в екип, самодисциплина и самоорганизираност; откриеш своята цел, страст и място в света; срещнеш нови хора и идеи, ангажирани с положителната промяна в обществото.

УНИЦЕФ

Ела в стаята на УНИЦЕФ, за да разбереш какво означава да бъдеш „фъндрейзър“ и как можеш да станеш част от екипа на „Шампиони за децата“. Анина ще бъде там, за да ти разкаже какво е да работиш в сферата на фондонабирането и какви умения са ти необходими, за да вдъхновяваш и привличаш застъпници и дарители за своята кауза. Не пропускай възможността да се докоснеш до най-голямата международна организация, която работи в защита правата на децата в цял свят!

Югозападен университет

Във виртуалната стая на Югозападен университет „Неофит Рилски“ ще те очаква доц. д-р Ирина Китова – филмов режисьор и преподавател във Факултета по изкуствата към ЮЗУ. Ако киното, театърът и телевизията те вълнуват и обмисляш да продължиш развитието си в тази посока, тази стая е твоето място. Освен че ще получиш ценни насоки от професионалист с изключително богат опит в тази сфера, ще можеш да видиш авторски фотографии и късометражни филми на студенти в специалностите в Катедра Телевизионно, театрално и киноизкуство.

AIESEC

В случай че искаш да почерпиш опит в чужбина, попаднал си на точното място! Андреа ще бъде в стаята на AIESEC, за да ти разясни как можеш да се включиш в програмата им за младежки обмен, която дава възможност за стаж в 120 държави по целия свят. Ще научиш каква причината над 90 000 младежа да се включат в стажовете на организацията само през изминалата година; какви са актуалните предложения, от които можеш да се възползваш; как протича подборът и координацията на кандидатите; какви умения изгражда стажантската програма.  

JAMBA

В тази стая можеш да получиш информация от първа ръка за единствения в България модерен кариерен център, адаптиран за хора с различни възможности, който предстои да бъде открит в началото на 2021 година. На линия за разговор ще бъде Йоана, съосновател на Jamba. Тя ще ти разкаже за услугите, които центърът ще предлага на площ от 224 кв.м. и как можеш да се възползваш от тях. Пространството е достъпно за хора с увреждания и включва зала за обучения, работилници и събития, социално кафене и учебни компютърни кътове с адаптираща техника. 

NEXTSTEP

Какво ти е нужно, за да си намериш хубава работа? Особено ако все още нямаш солиден професионален опит, със сигурност е добра идея да се потрудиш върху CV-то си. Ние от платформата за кариерно и личностно развитие NEXTSTEP.bg добре знаем това, ето защо решихме да ти помогнем да се справиш именно с тази задача. Ками ще бъде на линия, за да ти даде основни насоки за това какво е добре и какво НЕ е добре да включваш в автобиографията си. Ако вече имаш подготвено CV, може да ѝ го споделиш, за да обсъдите какви промени е препоръчително да направиш по него.

Study Buddy

Ако си решил да учиш в чужбина, задължително се отбий в стаята на Марика. Тя ще те запознае със стъпките, които ти предстоят  при кандидатстването; ще ти подскажеш какво е важно да имаш предвид, когато избираш университет или специалност; ще ти даде насоки, които ще ти помогнат да подготвиш кандидатурата си и да влезеш в добър университет. Имай предвид, че в списъка с университети на Study Buddy влизат някои от най-реномираните учебни заведения в света, а част от тях предлагат много примамливи условия за безплатно обучение и стипендиантски програми.

ПОБЪРЗАЙ! Запази своето място за Future Makers 2020