ТЪРСИМ НАШИТЕ ЛЕКТОРИ - СЪЗДАТЕЛИ НА БЪДEЩЕ

Нека заедно разкажем вдъхновяващите истории на успешните млади хора в България!

На 13 юни 2020 г. сцената на Иновационен форум “Джон Атанасов” в София ще събере десетима Future Makers – хора със смели идеи, които имат потенциала да променят бъдещето. Те са дръзки, креативни и искат да направят нещо наистина значимо, да постигнат промяна, която ще направи света по-добро място за живеене. Ние пък искаме да споделим добрия им пример, за да могат те да бъдат вдъхновение за всички български младежи.

Ако ти си млад човек, направил нестандартен избор на професия, занимаваш се с интересен и социално значим проект и/или имаш идея, която може да промени бъдещето – каним те да се кандидатираш за лектор на нашето събитие. Избраните участници ще разполагат с до 15 минути, за да представят своята история и всеки от тях ще получи подкрепа в подготовката си за събитието от професионален коуч.

Какво очакваме от теб?

Приветстваме идеи от всякакви сфери – образование, технологии, бизнес, спорт, социални каузи, изкуство, или пък нещо друго (изненадай ни!) Изискванията ни са презентацията ти да не е политическа, търговска или фокусирана върху конкретен бранд или продукт. Перфектната Future Makers история е информативна и провокира публиката да се замисли върху вярванията и убежденията си. Тя може да бъде:

 • Вдъхновяваща лична история
 • Нестандартна или иновативна идея
 • Различна, нова перспектива към позната тема
 • Свързана с важен проблем, който не е достатъчно познат

Защо да се включиш?

 • За да се срещнеш с други страхотни хора като теб, на които им пука както за собственото им развитие, така и за бъдещето на света.
 • За да представиш идеята си редом до други проекти и каузи, които се свързват с положителна промяна в обществото.
 • За да асоциираш името си с вдъхновяващо събитие, фокусирано върху качествени и смислени иновации.
 • За да станеш част от общността на българските Future Makers, които мислят и правят нещата различно и постигат страхотни резултати, напук на общия скептицизъм.

Как да си избереш тема?

Темата ти може да е свързана с работата ти, както и със свободното ти време, каузите, които подкрепяш и личния ти опит. Ето няколко въпроса, които могат да ти помогнат да стигнеш до конкретна идея:

 • Има ли често срещана заблуда, която можеш да опровергаеш?
 • Каква е идеята зад последния ти значим проект? Защо смяташ, че е важна?
 • Има ли нещо, което публиката не знае за твоята сфера, а би им било полезно?
 • Кое според теб е най-важното нещо, което младите хора трябва да научат за бъдещето си?

Как да участваш?

Разкажи ни повече за себе си идеята си, като попълниш формуляра за кандидатстване от бутона долу най-късно до 15 март.

След изтичането на крайния срок за попълване на анкетите, ще направим селекция на предварително избрани кандидати и, ако си попаднал в нея, ще ти се обадим, за да насрочим интервю на живо или по някой от алтернативните канали за целта.

А, и още нещо! Ще сме благодарни, ако споделиш формуляра за кандидатстване и с други вдъхновяващи хора, които биха имали интерес да се включат.